Palafrugell estrenarà en aquesta edició de les seves festes de primavera un mocador festiu amb l’objectiu que sigui un element identificatiu que simbolitzi el lligam amb el poble, les festes i les tradicions. Aquest mocador es pot lligar al coll i gaudir més que mai d’unes festes que tornen a la programació tot i les limitacions i restriccions sanitàries. Hi ha ganes de festa i de recuperar tradicions que van molt lligades a Palafrugell.

Segons els organitzadors, aquest mocador neix «de la tradició del mocador de La Turraiada que identificava els ciutadans als quals des dels balcons de les cases es podia tirar aigua. Cada any tenia un color diferent i moltes persones en guarden un record especial, sobretot perquè encara els col·leccionen com a record d’aquelles Festes de Primavera de fa anys». De ben segur que aquest mocador tindrà una bona acollida entre els participants de la festa. Es pot obtenir de manera fàcil als diferents establiments comercials de la vila «ja que l’organització de les Festes ha arribat a un acord amb l’Agrupació de Comerç i Negoci de Palafrugell, Oohx!gen», segons han explicat.

La imatge del mocador ja es va poder veure fa uns dies durant la presentació del programa d’actes d’aquest any. Els promotors de la festa insisteixen que aquest element pretén ser «un autèntic símbol de compromís, orgull i tradició de les festes de primavera.

L’organització vol aconseguir que, amb el pas dels anys, per Festes de primavera tothom circuli per la població amb aquest mocador i que quan es llueixi, la gent s’adoni que la població es troba en plenes Festes de Primavera».