La Guàrdia Civil celebrarà dilluns una jornada informativa sobre el medi marí i la costa. Se celebrarà durant el matí al Club Nàutic Port d'Aro de Platja d'Aro.

El cos de seguretat posarà en relleu les actuacions que realitza en l'àmbit marí i l'activitat policial en benefici de la seguretat i del medi ambient.

La Guàrdia Civil alerta del perill de pilotar embarcacions sense experiència a la Costa Brava Diari de Girona

L'objectiu de la jornada serà fomentar entre els col·lectius convocats conductes de respecte cap a la seguretat i la integritat de les persones i béns que transiten les aigües marítimes i cap a la protecció de la naturalesa i del medi marí.

També volen promoure l'acostament de la Guàrdia Civil a la ciutadania i el coneixement "transparent de les funcions que tenen encomanades en el mar territorial", segons informa el cos en un comunicat.

La jornada es desglossarà en quatre panells amb ponents especialitzats en diferents àmbits dins l'entorn marí. Seran xerrades que informaran des de l'actuació de les patrulles terrestres i del Servei Marítim, les Activitats Subaquàtiques, riscos i infraccions, sobre la investigació de delictes, d'accidents i incidents en el mar territorial i sobre la protecció de l'entorn i dels espais naturals del domini públic marítim terrestre.