Els Mossos d'Esquadra han detingut dos homes de 21 i 34 anys a Palafrugell per haver apallissat i robat a una persona amb discapacitat i penjar-ne després un vídeo a les xarxes socials. Els fets van passar la tarda del 20 de juny, quan la víctima anava a treure diners d’un caixer de la localitat. Aleshores, un home −conegut seu− va creuar una furgoneta per impedir-li el pas i el va començar a apallissar fins a fer-lo caure, mentre el segon arrestat gravava l'agressió. Un cop a terra, el lladre va seguir donant puntades de peu a la víctima, que té una discapacitat funcional i cognitiva del 42%, mentre en feia mofa amb l'altre detingut.

Després de deixar-lo malferit al mig del carrer, li van robar els pocs diners que portava a sobre i van fugir del lloc dels fets. No va ser fins l’endemà que la persona agredida va poder comprovar que els sospitosos havien penjat a les xarxes socials un vídeo on es veia com els dos homes es reien d’ell mentre li clavaven la pallissa.

Va ser aleshores quan ho va posar en coneixement dels Mossos d'Esquadra, que van iniciar una investigació per mirar de localitzar els responsables. Els agents van poder detenir l'endemà dels fets el primer dels agressors a Palafrugell, mentre que al segon no se’l va arrestar fins al 22 de juny a la Bisbal d'Empordà.

Tots dos van quedar detinguts i han hagut de respondre per un delicte de robatori amb violència i descobriment i revelació de secrets. Tots dos han quedat en llibertat amb càrrecs.