Un any més Palafrugell ha renovat el distintiu a tres platges del municipi. En concret són les del Canadell (Calella de Palafrugell), Llafranc i Tamariu. Aquest reconeixement internacional certifica la seva qualitat, tenint en compte la gestió ambiental, la seguretat, les instal·lacions, la informació i la prestació òptima de serveis.

El distintiu és un segell de qualitat que atorga un tribunal internacional de la Fundació d’Educació Ambiental, amb la col·laboració de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac). Aquest guardó, reconegut a escala internacional, valora i premia la gestió ambiental, la seguretat, les instal·lacions, la prestació òptima dels serveis, la informació i l’educació ambiental. Així mateix, exigeix a les platges una qualitat de l’aigua excel·lent i als ports, una excel·lent gestió ambiental.

L’obtenció d’aquesta qualificació és, segons l'ajuntament, "resultat de les mesures de gestió a les zones de bany, les millores en els sistemes de sanejament implantats en els municipis costaners i les mesures de control i inspecció del medi hídric".