L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha engegat una iniciativa amb l’objectiu de sensibilitzar als usuaris, millorar la senyalització i intentar evitar els mals usos de les places d’aparcament de mobilitat reduïda.

L’actuació s’ha portat a terme a les 140 places reservades a aquestes persones que hi ha al municipi. A totes elles s’ha fet una actuació de pintura, que consisteix a pintar tot l’espai en blau i la simbologia en color blanc (senyalització horitzontal) per donar més visibilitat a aquestes places d’aparcament.  

A una trentena de places, al marge de la senyalització horitzontal, s’ha afegit una placa nova on especifica la condició de la plaça mitjançant una llegenda. I a una altra trentena s’ha posat una placa amb la llegenda i una frase sensibilitzadora.

Algunes de les frases que s’han pintat en aquestes places d’aparcament han estat les següents: “Si vols la meva plaça, agafa la meva minusvalia”, “De veritat vols estar al meu lloc?”, “Posa’t al meu lloc, no en el meu pàrquing”, “No és una plaça VIP, és una plaça PMR”, “Fes un bon ús de la tarja, no siguis trampós”

Totes aquestes frases busquen cridar l’atenció i fer pensar i conscienciar a la ciutadania per sensibilitzar-los sobre l’ús d’aquestes places d’aparcament. L’objectiu d’aquestes places d’aparcament és dotar de més recursos a les persones amb mobilitat reduïda i garantir la igualtat d’oportunitats de tots els ciutadans, facilitant la mobilitat d’aquestes persones.