Els Mossos d’Esquadra, en col·laboració amb la Policia Local, van detenir la setmana passada sis joves d’entre 18 i 21 anys sospitosos de perpetrar deu robatoris violents i set furts a la platja de Palamós durant les festes. Els Mossos van saber que un total de 26 persones, moltes d’elles menors d’edat, havien estat víctimes de robatoris violents o furts a la zona de la platja i rodalies.

Totes les víctimes coincidien que havien estat abordades per grups molt nombrosos de joves. En banda, els havien intimidat amb armes blanques i en alguna ocasió també els havien agredit. Entre els objectes sostrets hi havia carteres amb documentació i desenes de telèfons mòbils.

La investigació dels Mossos d’Esquadra va donar els seus fruits a mitjans de juliol, arran de les declaracions de les víctimes i fruit de les indagacions dels investigadors que van identificar més d’una desena de sospitosos de les agressions. En coordinació amb els mossos de Banyoles, va fer un dispositiu per localitzar i detenir els suposats autors que són de nacionalitat gambiana i espanyola i residents a Salt i a Banyoles. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Entre els dies de festes, els mossos i la Policia Local de Palamós ja van realitzar dues detencions per robatoris violents. Els sis detinguts, que tenen antecedents per fets similars, van passar dimecres a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de La Bisbal d’Empordà. Un d’ells va ingressar a presó i els altres van sortir en llibertat provisional.