La plataforma Salvem El Crit de Palafrugell denuncia que el festival de Cap Roig ha ampliat els aparcaments sense tenir llicència per fer-ho. El portaveu de l'entitat, Josep Maria Piferrer, assegura que els promotors de l'esdeveniment han talat arbres i enterrat la vegetació amb terra i runa de la remodelació de l'auditori.

Un punt que l'ajuntament va comprovar i va provocar que s'obrís un expedient de protecció per aclarir el perquè d'aquests abocaments en una zona a tocar del bosc. Des de l'organització del festival reconeixen que es va deixar la runa, però expliquen que va ser «puntual» i que ja ha estat retirada. També desmenteixen qualsevol tala d'arbres i cap ampliació.

Segons Salvem El Crit, el festival porta anys augmentant la superfície de l'aparcament i ho han fet saber a l'Ajuntament de Mont-ras perquè comprovi aquestes accions. En aquest sentit, el consistori assenyala que van enviar els tècnics per emetre un informe de la situació i reconeixen que hi ha hagut «moviment de terres» i ja han demanat explicacions als organitzadors del festival.

«El que estan fent des de fa temps és il·legal, entre altres coses perquè es tracta d'una zona especialment protegida. Aquí no s'ha demanat cap permís», critica Piferrer. A més, el portaveu reclama que es torni l’entorn al seu estat inicial. «Aquí hi havia pins i sureres i s’ho han carregat», lamenta.

Per la seva banda, la Fundació La Caixa nega haver ampliat l’aparcament, tot i que reconeix que es va deixar runa de forma «puntual». Amb tot, fonts de la Fundació han deixat clar que aquests abocaments ja s'han retirat i remarquen que no s'ha dut a terme cap tala d'arbres.