Els delinqüents reincidents són els que fan anar més de corcoll els cossos policials.

Enguany, Policia Nacional, Mossos d'Esquadra i Policies Locals han executat diverses actuacions a Palafrugell, Sant Feliu i Palamós per intentar treure de circulació aquest tipus d'individus.

Durant el mes d'agost i aprofitant que hi ha un increment de població a les localitats costaneres i també arriben més delinqüents, s'han coordinat aquests cossos policials per fer controls puntuals.

Per exemple a Palafrugell i Palamós els han realitzat al migdia a les entrades de les poblacions les policies locals i la Policia Nacional. Mentre que a Sant Feliu, durant la festa major, a banda dels accessos al municipi també en van fer un durant la nit a la zona del passeig. Aquí han actuat conjuntament els Mossos, Policia Nacional i la Policia Local.

Del balanç d'aquestes actuacions hi ha la detenció d'un home que comptava amb antecedents per ser el presumpte autor d'un intent d'homicidi dolós. Es tracta d'un home de nacionalitat marroquina, que va intentar matar una altra persona ara fa dos anys a Sant Feliu de Guíxols. La Policia Nacional fins ara no el tenia fitxat i el va detenir per instruir-li un expedient d'expulsió donat el seu expedient delictiu.

Tinença de drogues

A banda, s'han identificat prop d'un centenar de persones. A les quals s'han aixecat diverses actes, n'hi ha set per tinença de substàncies estupefaents i a una de les persones a més, se li va comissar una arma blanca. També s'han iniciat 12 expedients més d'expulsió, ja que són estrangers que es trobaven en situació irregular i a més, compten amb nombrosos antecedents policials.

Per la seva banda, les policies locals i els Mossos també han treballat per garantir el compliment de les mesures de protecció contra la Covid-19.

Els han estat desenvolupats per Agents de la Brigada Local de Policia Judicial i el Grup Operatiu d'Estrangers de la Comissaria de la Policia Nacional Sant Feliu de Guíxols, de manera conjunta i coordinada amb Agents de la Policia Local de Sant Feliu de Guíxols, Palamós i Palafrugell, així com indicatius de Mossos d'Esquadra de l'ABP-Sant Feliu de Guíxols.

Repetiran

Aquestes actuacions de coordinació entre cossos policials per lluitar contra els multireincidents està previst que es repeteixin.