La Policia Nacional amb col·laboració amb la Policia Local han detingut a Calonge un vigilant de seguretat que ocupava una masia de la població i hi tenia marihuana.

Els agents durant l'escorcoll de l'habitatge van certificar que hi havia un cultiu, que s'alimentava de la llum punxada a través d'un butró que donava al carrer i prop de 5 quilos de cabdells.

Els fets es remunten al setembre, quan els agents van procedir a desmantellar un cultiu interior de marihuana en una masia. Van comprovar que comptava nombrosos aires condicionats camuflats, tres gossos de races potencialment perilloses i que instal·lació elèctrica connectada il·legalment a la xarxa pública, el que va fer sospitar en un principi de l'existència d'aquesta plantació.

La sorpresa va arribar quan van comprovar que connexió a la xarxa elèctrica estava feta mitjançant un butró que unia la casa amb l'exterior, de manera que era imperceptible per part dels agents.

El butró per on es connectava la llum de forma fraudulenta a Calonge Policia Nacional

Un cop fet el registre van corroborar l'existència de la plantació de marihuana, la qual estava custodiada per un home que vivia en situació d'okupa a la masia. En el registre es van aprehendre 4,82 quilos de cabdells de marihuana, 1.040 esqueixos de plantes i centenars de llavors.

Vigilant en actiu

A l'habitatge també van trobar multitud de ganivets, una defensa policial, grillons reglamentaris i un esprai de defensa. Realitzades les gestions oportunes sobre aquests objectes, es va tenir coneixement que la persona encarregada de la plantació era vigilant de seguretat en actiu. El mateix a més tenia un compte bancari amb nombrosos reintegraments de diners d'elevat import.

L'home va acabar detingut com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric.

La investigació ha estat desenvolupada per Policia Judicial de Sant Feliu de Guíxols de manera conjunta amb Policia Local de Calonge.