La Guàrdia Civil intensifica la recerca del desaparegut a Illes Medes amb un robot submarí.

Els especialistes del Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (GEAS) i del Servei Marítim de la Guàrdia Civil ja han rastrejat 500.000 m2 del fons marí des del 24 d'octubre quan va desaparèixer un veí de l'Estartit de 41 anys.

Avui el matí s'ha incorporat al dispositiu de recerca un vehicle subaquàtic teledirigit propietat de l'empresa Hidrosfera de Palamós. Amb aquest robot, el cos policial assegura que es pot fer una

recerca de persones més extensa i ràpida al mar.

Els agents han realitzat durant aquests deu dies constants immersions de bussos especialitzats, inspeccionant fins a 90.000 m² diaris des que es va iniciar el dispositiu de cerca del veí

de l'Estartit desaparegut.

El dispositiu de cerca un ROV (Remotely Operated Vehicle) és un vehicle no tripulat submergible teledirigit des de la superfície que disposa de càmeres que permeten la recerca de persones al fons marí amb una autonomia de sis hores.

Ja no va sortir de l'aigua

La desaparició es va produir el 24 d'octubre a la tarda, segons va explicar l'amic del desaparegut, que és qui va alertar el 112, el seu company es va llançar a l'aigua quan estaven navegant a la zona de les Illes Medes, va dir "adéu" i ja no en va sortir.

La Guàrdia Civil, que investiga des de llavors les causes de la desaparició i busca el cos del desaparegut.