Els Presidents de la Comunitat d’usuaris d’Aigua de la Plana Litoral de la Muga, Salvi Güell i de la Junta Central d’Usuaris d’Aigua del Baix Ter, Jordi Colomí, han signat un conveni de col·laboració per utilitzar els serveis tècnics de la Comunitat del Baix Ter per a la prestació de serveis a la Comunitat de la Muga.

El conveni, que té una durada inicial de tres anys, determina que les tasques d’aquesta assistència tècnica són administratives, de dinamització, jurídiques i d’hidrogeologia. L’equip que les desenvoluparà són els dos tècnics hidrogeòlegs, i els equips jurídics i de gestió que presten els seus serveis al Baix Ter.

La Comunitat d’Usuaris d’Aigua de la Plana Litoral de la Muga agrupa a tots els usuaris d’aigua amb títol reconegut en el Registre d’Aigües dels termes municipals de Castelló d’Empúries, Fortià i Riumors. La Comunitat va ser reconeguda per l’administració hidràulica - l’Agència Catalana de l’Aigua - el passat 7 d’octubre, i en formen part 560 titulars que utilitzen aigua pels usos d’abastament urbà, turístic, industrial, mediambiental i de reg agrícola. També els regants del rec del molí de Castelló d’Empúries varen aprovar en una assemblea aquesta primavera adherir-se a la Comunitat d’usuaris.

Els dos presidents estan convençuts que assegurar aigua per a les generacions futures, tan a la Muga com al Baix Ter, passa per la millora de l’eficiència en la gestió de l’aigua en cada un dels usos, i desenvolupant accions i actuacions, des de la proximitat i sobre el territori.