L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols va aprovar dijous, en sessió extraordinària de Ple municipal, demanar un préstec de 5 milions d’euros per poder sufragar la construcció del nou aparcament de Ponent, que constarà d’un total de 515 places. Ho va fer amb el vot a favor dels grups de Tots per Sant Feliu i el PSC, i amb el vot en contra de la resta de formacions municipals. A principis de la setmana que ve, s’obrirà una licitació pública perquè les entitats bancàries interessades a donar el crèdit puguin presentar-s’hi.

El regidor d’Urbanisme i Habitatge, Josep Saballs, va explicar que està previst que abans de Nadal s’acabi la redacció del projecte i que a principis de març, puguin iniciar-se les obres. Unes actuacions que es faran en dues fases. La primera, que servirà per ampliar el pàrquing de l’estació d’autobusos, està previst que es comenci a principis de març del 2022 i la segona, que instal·larà un nou aparcament a la carretera de Tossa de Mar, passat l’estiu de l’any que ve.

Aquest segon aparcament requereix una modificació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) que es portarà al Ple de novembre. En concret, es vol reduir de 25 a 10 els metres que el pla preveu que es deixin entre la carretera i la nova construcció.