La setmana passada, l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) de l’escola Josep Barceló i Matas de Palafrugell va amenaçar de deixar de portar els fills a classe fins que no es fessin fora els ocupes que s’han instal·lat a la casa annexa al centre. La construcció havia estat ocupada fa anys pels mestres, però ara es troba en desús des de feia temps. Les famílies van denunciar consum de drogues al costat del pati on juguen els fills.

En relació amb aquests fets, el portaveu socialista, Juli Fernández, considera que «el govern local no ha tingut la prevenció suficient per evitar l’ocupació de les cases, fet que està comportant unes molèsties innecessàries a l’escola i també a la mateixa imatge del municipi». Fernández reconeix que «una vegada ocupades li correspon al procés judicial tutelar tot el procediment», però insisteix en el fet que una solució hauria estat donar prèviament un ús a aquest edifici.

En aquesta línia, el PSC considera que «el govern ha d’escoltar a la comunitat educativa de l’escola i arribar a un acord amb ells per garantir que faran tot el possible per solucionar el tema de les ocupacions, i després fer una proposta de forma consensuada per dotar d’activitats les cases, i així evitar futures ocupacions».