Tots per La Bisbal (TxLB), a l'oposició a l'ajuntament, va assegurar ahir que l'entrada en funcionament de la nova regulació dels aparcaments de pagament "és la crònica d'un fracàs”. Recorda que "aquest servei estava municipalitzat i denuncia que s’ha hagut de privatitzar la seva gestió per la incapacitat de l’equip de govern (ERC-CUP-ECG) de gestionar-la".

En aquest sentit, el regidor Xavier Dilmé recorda que “en el mandat passat es va denunciar un treballador municipal (que ara ha estat traspassat a l’empresa concessionària) per, presumptament, quedar-se més de 50.000 euros de la recaptació de zona blava i que, des d’aquell moment, les recaptacions de les màquines de zona blava tampoc no van quadrar”.

Dilmé lamenta que l'ajuntament no expliqui, en els seus comunicats que no expliqui que la zona vermella ja existia, i que els residents del centre que tenien zona blava davant la porta a partir d'ara hauran de pagar la zona verda que fins ara era gratuïta.

El regidor apunta que privatitzar el servei ha obligat a duplicar els preus de les franges horàries de la zona blava i les sancions, i lamenta que s’hagi "perdut l’hora gratuïta diària (fraccionable en quarts d’hora) de la que disposaven tots els ciutadans que pagaven l’impost de circulació a la Bisbal".

"S’ha produït un encariment escandalós i s’ha hagut de privatitzar per incapacitat política de gestió i ho volen amagar traient pit perquè s’han posat màquines expenedores noves i regalen un rellotge. Senzillament, patètic", conclou Dilmé.