L'Ajuntament de Palafrugell ha suspès la festa de Cap d'Any a la plaça de l'Església i el parc infantil de Nadal a la piscina, el Pinxo d'Aigua, arran de l'augment de contagis. Són les activitats més multitudinàries que s'havien previst celebrar al municipi per les festes. El consistori justifica la decisió per "la situació sanitària actual", provocada per l'entrada de la variant òmicron. Pel que fa a aquelles activitats municipals o que organitzin les entitats que es facin a l'aire lliure o que se'n pugui controlar l'aforament, de moment, es mantenen. L'Ajuntament ja avança, però, que aquells actes culturals, esportius i socials que facin les entitats i associacions de Palafrugell tindran "una programació de mínims".

La festa de Cap d'Any, amb les campanades a la plaça de l'Església, i el parc infantil Pinxo d'Aigua a la piscina són les activitats més multitudinàries que es fan a Palafrugell per les festes nadalenques. L'Ajuntament, però, ha optat per suspendre-les arran de l'augment d'infeccions per coronavirus.

El consistori, que recorda a la ciutadania que segueixi la normativa del Procicat, porti mascareta i limiti "al màxim les seves interaccions socials", explica que aquelles altres activitats municipals que s'emmarquen dins els protocols, d'entrada, no cauen del calendari. Són aquelles en què se'n pot controlar l'aforament o es faran a l'aire lliure. "De moment, es mantindran", precisa l'Ajuntament.

Així, tot i la situació actual, sí que s'organitzaran activitats culturals, esportives i socials. Sobretot, per part d'entitats, associacions i clubs del municipi per "dinamitzar el comerç, la vida social, el turisme i millorar l'economia del municipi". Això sí, l'Ajuntament ha adverteix que la programació hi serà "de mínims". "Totes aquestes activitats evitaran ser multitudinàries, amb control d'accés o d'aforament, i comptaran amb la garantia de complir i respectar les mesures sanitàries dictades pel Procicat", informa el consistori.

Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus