El Consell Comarcal del Baix Empordà gestionarà fins a 15 deixalleries després que l’Agència de Residus hagi donat una ajuda de 474.816 euros a l’ens. D’aquesta manera el Consell Comarcal passarà a donar servei al 88% dels municipis de la comarca.

A principis d’aquest any es licitarà la construcció de les deixalleries de Vall-llobrega i Serra de Daró, els quals disposen d’ajuts des de l’Agència de Residus i del Pla d’Obres i Serveis respectivament. A aquestes també s’hi afegiran les deixalleries de Parlavà, Foixà, La Pera i Ullà, amb l’ajut de 474.816 € que ha rebut recentment el Consell Comarcal del Baix Empordà per part de l’Agència de Residus.

Fins ara el Consell Comarcal gestionava nou deixalleries: La Bisbal d’Empordà, que funciona com a deixalleria comarcal; les dues deixalleries municipals de Pals i Begur; cinc minideixalleries que donen servei a set municipis i la deixalleria mòbil que engloba 22 municipis del nord de la comarca. Durant el 2021 es van recepcionar 5.577 tones de residus, i van augmentar un 12% les tones en deixalles fixes.