«Les cendres, cal deixar-les reposar abans de llençar-les al contenidor de rebuig». Aquest és el missatge que vol transmetre la campanya municipal de conscienciació per apagar bé les cendres abans de dipositar-les als contenidors de rebuig.

I és que, darrerament, els serveis d’emergència han hagut de donar resposta a diversos incendis a contenidors de rebuig de la via pública de la Bisbal d’Empordà.

Les cendres mal apagades de les llars de foc, estufes i calderes, poden ocasionar incendis en els contenidors. Això passa si les cendres estan enceses o calentes perquè s’inicia un procés de combustió que pot durar hores i que culmina amb l’incendi del contenidor. L’Ajuntament de la Bisbal alerta que un incendi com els que s’han produit darrerament pot ocasionar danys als mateixos contenidors, vehicles aparcats, arbres i mobiliari de la via pública, «amb el cost material que això suposa».

En aquest sentit, l’Ajuntament vol fer una crida a mode de conscienciació per tal de recordar a la ciutadania que les cendres s’han de deixar reposar, per tal que quedin totalment apagades. Seguidament, dipositar-les dins d’una bossa de plàstic tancada. I, finalment, llançar-les al contenidor de rebuig.