La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) denúncia a través d’un comunicat que l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols «sotmet als seus treballadors a unes condicions laborals deplorables». El sindicat assegura que el personal que treballa en l’edifici dels Vetlladores (prop de 34 persones) ho fan a temperatures extremes que es mouen entre els 9 graus, a primera hora de matí, i màximes de 18, al final de la jornada «a les sales amb estufes».

Segons el sindicat, «la calefacció està avariada des de fa molt temps» i l’edifici «cau a trossos». De 14 despatxos, diuen, només tres tenen aire condicionat. A més, els treballadors asseguren que «l’abandó» d’aquestes dependències municipals «ha provocat aparició de ratolins o rates mortes». Un cúmul de despropòsits en vers els quals, asseguren, el consistori que no aporta solucions «tot i estar-ne al cas».

L’Ajuntament de Sant Feliu ja ha manifestat la seva intenció de traslladar a aquests treballadors a l’antic hospital, aprofitant els fons europeus, i al costat del projecte del nou museu Thyssen. Una acció que el consistori preveu que es faci efectiva el 2024. Mentrestant, el CSIF reclama solucions «immediates» per aquests dos anys.