La consellera de Cultura de la Generalitat, Natàlia Garriga, ha tancat aquest diumenge l'Any Teresa Juvé, que homenatja la pedagoga i escriptora catalana pel centenari del seu naixement, i ha reivindicat que la cultura catalana hauria de tenir "més referents com ella".

Així ho ha defensat en la seva intervenció de clausura de l'Any Teresa Juvé després de visitar el Museu Can Mario de Palafrugell, un acte al qual ha assistit l'homenatjada, guanyadora d'una Creu de Sant Jordi el 2010, que aquest dilluns 7 de febrer complirà 100 anys.

Una figura exemplar

La titular de Cultura ha destacat que persones com Teresa Juvé han de ser veritables models a seguir per als joves, "personalitats que formin el tarannà de les generacions futures, mantenint l'activisme de la cultura i l'educació".

Ha enaltit la "vida de pel·lícula que ella ha tingut la generositat d'explicar amb la seva obra literària, repleta de vivències personals i de mencions a la memòria de les persones exiliades". Li ha desitjat un feliç aniversari i ha demanat que "els valors que ha defensat sempre Teresa Juvé no caiguin a l'oblit".