L'Avinguda Cavall Bernat de Platja d'Aro tenia aquest dissabte a la nit i la matinada un aspecte molt diferent del dels darrers mesos. Molt d'ambient i cues al costat de les discoteques i bars de copes que hi ha a l'eix principal de l'oci nocturn de la localitat. I és que el primer cap de setmana en què aquests locals han pogut tornar a obrir gairebé sense restriccions, ha servit per constatar les ganes de tornar a «sortir de festa» dels clients. El sector es mostra «satisfet» de com ha anat aquest primer cap de setmana i confia que aquesta normalitat es mantingui. «Hem patit molt i ara ens toca recuperar», assenyala el president de l'oci nocturn de Platja d'Aro, Jordi Díaz.

Les cues al voltant de les discoteques de Platja d'Aro tenien totes un denominador comú, la mascareta. I és que abans d'entrar al local, els clients tenien clara la norma i, de fet, poques advertències han hagut de fer els controladors d'accés a persones que no en duien. A mesura que la nit ha avançat, però, els avisos eren més constants quan el client entrava de nou al local. Amb tot, el president de l'oci nocturn de Platja d'Aro, Jordi Díaz, assenyala que «en general la norma es compleix».

Díaz explica que la reobertura «ha anat bé» i els locals s'han omplert. «El client en tenia ganes, la gent ha de socialitzar. Imagina't que amb 18 anys et tanquen dos anys a casa», ha expressat. En aquest sentit, el president de locals d'oci nocturn de Platja d'Aro confia que a partir d'ara seguiran en aquesta línia i ha carregat contra el Govern. «Jo ja no me'n fio, després del que hem viscut», remarca Díaz que es mostra «convençut» que «hi haurà reclamacions». I és que l'oci nocturn és un «puntal» a Platja d'Aro i el president assenyala que «han quedat molt tocats».

«Ho necessitàvem»

I si els empresaris i treballadors de l'oci nocturn esperaven amb ganes l'obertura dels locals, els altres grans beneficiats han estat els clients que han tornat a omplir les pistes de ball de les discoteques. De fet, en algunes com el BeOut, els joves han arribat en autocar d'altres localitats. Zaza Malibu també han tingut cues a l'entrada, recordant el que passava abans de la pandèmia. La Ivet Castillo i la Georgina Aguilar han sortit de festa per Platja d'Aro. «Ho necessitàvem. Feia molts dies que no podíem fer-ho i estem encantades», expliquen.

Centrats en l'abril

L'alcalde de Platja d'Aro, Maurici Jiménez, ha recordat la importància que té l'oci nocturn pel municipi i confia en el fet que no es tornarà a tancar. «Forma part de la nostra identitat i és cert que aquests dos darrers anys ha estat molt dur pel sector serveis, però l'oci nocturn ho ha tingut encara més difícil. Han estat en una situació preocupant i encara ho estan», ha assenyalat. Jiménez també ha assenyalat que estan centrats en l'abril, ja que es recupera el Carnaval que s'ha ajornat aquest febrer. Cal tenir en compte que per a Platja d'Aro és un dels esdeveniments més transcendents de l'any, perquè acumula una gran quantitat de visitants que venen de fora de la localitat. Per altra banda, la Policia Local no ha notat un increment de la problemàtica al carrer, llevat de més positius per alcoholèmia i alguna baralla esporàdica. En aquest sentit, el cap de servei, Jordi Chavero, ha explicat que ha estat «molt tranquil» i comparable a quan només hi havia els bars de nit oberts.