L’Ajuntament de Forallac continua avançant en la tasca de protegir el patrimoni arquitectònic municipal. Després de la restauració de la torre de les Hores i de la descoberta del nou tram de fossat i muralla del carrer Mas Bou, ara està reparant el portal de la Verge (s. XIII-XV). Aquest emblemàtic element del conjunt medieval de Peratallada, que durant l’edat mitjana devia tenir un pont llevadís que donava accés a la població, s’ha restaurat íntegrament per conservar-ne l’estructura i frenar el seu deteriorament.

El projecte ha estat redactat pel Servei de Monuments de la Diputació de Girona i els treballs, que finalitzaran aquesta setmana, s’han adjudicat a l’empresa Chroma Restauració del Patrimoni Arquitectònic, per un import 28.919 euros (IVA inclòs). L’obra compta amb una subvenció de 17.920 euros de la Diputació.

A banda de la seva consolidació general, s’ha aprofitat la intervenció per retirar elements afegits a les construccions originals com un tapiat de 80 cm d’amplada entre el portal, la muralla i el mur interior, que era possiblement una obertura del pas de ronda. També s’ha actuat al portal que dona pas al pati de l’ajuntament vell i s’ha enderrocat el tapiat contemporani de la muralla.