L’Ajuntament de Palafrugell ha decidit concedir el Diploma al Mèrit Ciutadà 2022 al establiments hotelers històrics del municipi , que han estat regentats pels mateixos vincles familiars durant més de 50 anys d’història.

Els guardonats estan situats als nuclis de Palafrugell, Llafranc, Tamariu i Calella i són Hotel Alga, Hotel Casamar, Hotel Garbí, Hotel La Torre, Hotel Llafranch, Hotel Llevant, Hotel Mediterrani, Hotel Port Bo, Hotel Sant Roc, hotel Tamariu, Hotel Terramar, Hostal La Llagosta i Hostal Platja. Tots van sorgir amb el boom del turisme dels anys 60 i 70, i la gran majoria van obrir les portes al voltant d’aquest creixement turístic. Tot i això, hi ha establiments que daten de mitjans dels anys 30, com ara el Terramar i el Llevant.

L’Ajuntament sosté que concedir el guardó a aquests establiments suposa distingir la qualitat que han ofert al llarg de diverses generacions als clients i visitants. Així mateix, se’ls reconeix el mèrit d’haver-se adaptat a les necessitats turístiques al llarg dels anys.