L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha iniciat el servei de vigilància de platges. Coincidint amb l’inici de les vacances de Setmana Santa la Platja Gran de l’Estartit ha estrenat servei de socorrisme en horari de 11 h a 18 h. Al llarg d’aquestes darreres setmanes la brigada municipal ha posat a punt les platges amb tots els seus serveis. S’ha fet una neteja de xoc, s’han instal·lat les dutxes, i s’han col·locat les passarel·les de materials plàstics 100% reciclats.

El servei de socorrisme i vigilància es prestarà els caps de setmana i festius fins al 15 de juny, quan tornarà a ser diari fins a final de la temporada d’estiu, el 15 de setembre. Llavors es tornarà a prestar els caps de setmana i festius fins al 12 d’octubre. Els mesos de juliol i agost l’horari s’ampliarà una hora i mitja i els socorristes treballaran entre les 10:30 h i les 19 h. També es donarà servei a les platges de Mas Pinell i Montgó.

En paral·lel els punts de socorrisme disposen de cadires amfíbies, muletes i elements per ajudar a les persones amb mobilitat reduïda a gaudir de les platges.

L’Estartit disposa de més 5 km de sorra fina i poca profunditat amb platges significatives com Cala Montgó, Platja Gran, els Griells, la Pletera, la Gola, Mas Pinell i la Fonollera. En temporada alta, acullen una mitjana de 40.000 usuaris diaris.