L’Ajuntament de Forallac ha posat a licitació la concessió demanial per tal que es pugui ocupar la rectoria de Fitor en règim de masoveria. L’objectiu és que aquest emblemàtic equipament municipal estigui habitat tot l’any i funcioni com a punt de restauració i d’informació del municipi i les Gavarres. Amb aquesta concessió també es vol garantir la preservació del conjunt patrimonial i evitar actuacions incíviques. El període de presentació d’ofertes finalitza dilluns que ve, dia 25 d’abril, a les 14 h.

La durada de la concessió serà de 10 anys a comptar des de la formalització del corresponent document administratiu, amb tres possibles pròrrogues bianuals.

La rectoria de Fitor està dividida en dues plantes: Planta Baixa  (87,90 metres quadrats), destinada a ús de Bar- Restaurant i Punt d’Informació i Planta Primera (103,75 metres quadrats), destinada a ús d’habitatge. Qui obtingui la concessió disposarà d’aquest edifici per destinar-lo a habitatge, explotar el bar-restaurant amb servei de terrassa i gestionar el Punt d’Informació de l’Espai d’Interès Natural de les Gavarres, ubicat a l’interior de la rectoria.

Durant el termini de durada de la concessió i, a fi de poder prestar els anteriors serveis correctament, el concessionari s’ha de comprometre a residir de forma permanent a l’habitatge, essent necessari el seu empadronament en el lloc.

A més, vinculat amb el règim de masoveria haurà de desenvolupar les obligacions pròpies de manteniment, vigilància i neteja del conjunt arquitectònic on residirà i de la zona del voltant.

Una inversió de 100.000 euros

Alhora d’escollir masovers, es valorarà un total de cinc criteris d’entre els quals destaca les inversions previstes a fer a la finca per import màxim de 100.000 euros. El contracte estima que l’edifici requereix arranjar les façanes, substituir els tancaments o millora l’eficiència energètica amb un bon aïllament tèrmic, entre d’altres.

També es valorarà l’experiència del licitador en el ram de l’hostaleria, la restauració o el turisme i que tingui la intenció d’oferir productes ecològics i de proximitat al menú del bar-restaurant.

La tardor passada l’Ajuntament ja va invertir-hi prop de 130.000 euros per acabar les obres de la segona fase del projecte de reforma i adequació de l’edifici.