Diari de Girona

Diari de Girona

La Bisbal celebra 40 anys de la Rigoberta amb una rèplica d’aquesta geganta

La descoberta de la nova incorporació s'ha fet a la plaça del Castell

4

La Bisbal celebra 40 anys de la Rigoberta amb una rèplica d’aquesta geganta

La Bisbal d’Empordà té dues Rigobertes. La geganta ha celebrat avui els seus quaranta anys i en un espectacle a la plaça del Castell s'ha produït una sorpresa pels veïns de la ciutat: una nova rèplica d’aquesta geganta. Ara, per tant, els Geganters de la Bisbal no faran moure’n una sinó dues en els seus espectacles. 

Avui s'ha celebrat la festa dels 40 anys de la geganta a la plaça del Castell on hi ha hagut un espectacle. A partir d’aquí, els Geganters de la Bisbal han protagonitzat una cercavila que ha continuat fins a la Rigotaverna, al passeig Marimon Asprer.

En aquest punt tan conegut quan hi ha festa major a la població, s’hi han celebrat actuacions musicals. Tota la diada ha comptat també amb la col·laboració d’entitats i dels Voltors i dels Dracs de la Bisbal.

La Rigoberta es caracteritza per ruixar la gent amb l’aigua que treu pel pit fent riure a tothom. Darrerament, ha adquirit més popularitat i de fer actuarà amb Rigoberta Bandini al festival Ítaca Sant Joan de l’Estartit. La geganta ballarà entre el públic la cançó Ay mamá, durant l’actuació que la cantant protagonitzarà el dia 25 de juny.

La geganta Rigoberta va ser construïda a partir d’un capgròs pel grup de teatre Mitja Nota l’any 1982. Quan el grup es va dissoldre la va heretar la colla de Geganters de la Bisbal i va esdevenir un emblema per a l’entitat. Representa una dona que li agrada gaudir de la vida i per això és la imatge de la colla, a més, el seu segon nom és Festa Major.

Actualment, els Geganters de la Bisbal, a més de la Rigoberta compten amb més imatgeria popular: amb els fesolers i també fan moure els gegants de la Bisbal, els perses. Ara tindran una figura més, la segona Rigoberta.

Compartir l'article

stats