Més de deu mil persones han passat aquest cap de setmana pel Festival Terra de Mar de Palamós, el festival mariner de la Costa Brava. Recuperava la normalitat després de la pandèmia i es considera que ha estat un «èxit».

Les excursions marítimes pel litoral de Palamós que es feien de manera molt generalitzada durant la dècada dels anys 60 i 70 a bona part de la Costa Brava ha estat la temàtica d’aquest any. El públic assistent durant el cap de setmana ha pogut participar de les desenes d’activitats programades, entre les quals hi havia els recorreguts marítims.

S’han posat a disposició del públic participant tres embarcacions: Corsari Negre, Nautilus Sea View i Eco Experience. Amb una cabuda global de 400 persones a cada viatge, es van fer navegacions de 45 minuts de durada que van arribar, per una banda, a Castell i les illes Formigues, i de l’altra, a Roques Planes i cala Rovira. Fins i tot van permetre descobrir el ric fons marí de la zona de la Galera, mitjançant l’embarcació dotada de fons de vidre. Empreses nàutiques del municipi també oferien recorreguts.

També s’ofertaven visites a diverses embarcacions com el pailebot Santa Eulàlia, del Museu Marítim de Barcelona o el vaixel de salvament Sirius.

El Museu de la Pesca va acollir una mostra de fotografies que es van projectar a la seva sala d’exposicions temporals, recordant les dècades daurades dels creuers amb l’inici del turisme de masses.

L’activitat del Palamós Terra de Mar es va completar amb la iniciació a la navegació a vela lleugera, amb caiac i paddle surf; tast de cuina marinera, jocs o tallers infantils, entre altres activitats. El bon temps del cap de setmana va contribuir a que fos un gran èxit.