Diari de Girona

Diari de Girona

Motril planteja atraure passatgers amb Lorca, seguint el model de Dalí a la Costa Brava

Aquest port de la província de Granada, valora oferir visites al destí dissenyades entorn de l’escriptor

Turistes a l’interior del museu Dalí, en una imatge d’arxiu MARC MARTÍ

El vicepresident segon de Medcruise i gerent del port de Motril a Granada, Lorenzo Vera, participa avui en una excursió titulada «Salvador Dalí i vins», en el marc de la 60a Assemblea General de MedCruise. Ho fa amb l’objectiu de valorar si el model que està utilitzant la Costa Brava per atraure turistes a la zona a través de la figura de Dalí, pot funcionar també a Granada. Allà, l’interès se centraria en l’escriptor andalús Federico García Lorca. «Encara és molt inicial», va detallar ahir Vera a Diari de Girona. Admetent que, si la visita és un èxit i veu que pot aplicar-se a Granada, s’iniciarà el procés per mirar d’implementar-ho. «Un cop vist, ens plantejarem com es podria replicar a Granada amb Lorca i valorarem si podria funcionar».  

D’entrada, el gerent del port de Motril va destacar les similituds entre territoris. Començava fent broma que les dues províncies, Granada i Girona, comencen per «G» i detallava que són zones «geogràficament riques», on trobes platja i muntanya en pocs quilòmetres. «A Granada també es passa de quota zero a superar els 2.000 metres d’altitud en relativament poc terreny», va dir. A més, va afegir que les ciutats icòniques de Granada i Girona també comparteixen que són totes dues capitals d’interior amb un port de creuers a la costa ubicat en un municipi més petit i menys conegut com són Palamós, Roses o Motril. 

La Costa Brava promociona la figura de Dalí al destí i ho fa a través d’una ruta terrestre que passa per tres indrets icònics relacionats amb el personatge. Aquests són Figueres, amb una visita al museu Dalí; Port Lligat, amb la visita a la seva casa i, finalment, Púbol amb l’entrada al Castell Gala Dalí. Si Dalí fos inspirador pel port de Motril, podria començar la presa de contacte entre ambdues destinacions (Costa Brava-Girona i Granada) per iniciar un model similar al que ja s’està oferint al turisme que arriba a Catalunya per reproduir-lo també al que arriba a la costa andalusa.

Compartir l'article

stats