La Policia Local de Castell-Platja d’Aro ha salvat la vida a dues persones en només 9 dies de diferència.

En el primer cas van interceptar un jove amb idees suïcides i en el segon, van assistir amb el desfibril·lador a una persona de 68 anys que havia patit una parada cardiorrespiratòria  

El primer dels fets es va produir la matinada del 14 de maig, quan la Policia Local de Castell-Platja d’Aro va rebre una comunicació rellevant provinent de la comissaria dels Mossos de Santa Coloma de Farners en la qual s’informava que un jove hauria marxat del seu domicili amb idees suïcides. 

La Policia Local va introduir les dades del vehicle del jove en el sistema de càmeres videovigilància i reconeixement de matrícules del municipi i va poder comprovar que el vehicle acabava d’entrar al poble. Després d’una intensa recerca policial, el jove va ser localitzat cap a dos quarts de set del matí a l’interior del seu vehicle estacionat en una zona isolada. Entre les seves pertinences, es va localitzar una corda, que s'apunta que podria ser per cometre el suïcidi.

Després de constatar que el jove tenia clares intencions de matar-se, van alertar el SEM i van traslladar el noi al Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt per a rebre assistència especialitzada.

Aplicació del DEA

L'altre fet es va produir el 23 de maig, cap a tres quarts de vuit del matí quan la policia va rebre trucada del 112 informant que un home de 68 anys havia entrat en aturada cardiorespiratòria.

La primera dotació a arribar al lloc va ser una patrulla de la Policia Local, segons informa el cos, amb un dels desfibril·ladors externs automàtics (DEA) que disposen els vehicles policials i van iniciar les maniobres de reanimació cardiopulmonar (RCP), aconseguint recuperar el pols de la víctima fins a l’arribada d’una ambulància del SEM, qui va traslladar la víctima a l’Hospital Josep Trueta de Girona.