Diari de Girona

Diari de Girona

Demanen respostes per a un crim comès fa 28 anys

Familiars de l’amo del bar Los Faroles de la Bisbal denuncien que no s’ha reobert el cas del seu assassinat tot i la petició feta un any i mig enrere

El bar Los Faroles de la Bisbal, quan es va produir el crim. | DDG

Qui va matar Cayetano Piedra? L’amo del bar Los Faroles de la Bisbal d’Empordà va morir assassinat el 3 de juliol de 1994. El seu gendre segueix formulant-se aquella pregunta dia rere dia i per això fa un any i mig va sol·licitar a través d’un advocat la reobertura del cas i que es fes una anàlisi d’ADN de la corda de la persiana amb la qual van estrangular el seu sogre. De moment però Josep Molina no ha obtingut cap resposta de la seva petició als òrgans judicials. Denuncia aquesta lentitud per part de l’Audiència i la fiscalia i reclama que actuïn.

Avui es compleixen 28 anys del crim i demana que se l’escoltin. Considera que la Guàrdia Civil hauria d’investigar de nou i que hauria d’explorar l’entorn més proper a la víctima mortal.

Cayetano Piedra va morir estrangulat al bar del carrer Ample. La nit que el van matar, com recorda el seu gendre, va estar en un club de prostitució, Angelo, de Sant Antoni de Calonge.

Després de matinada va anar al bar de la Bisbal d’Empordà per fer la comptabilitat. El dia abans dels fets, li havien tocat uns diners a la rifa de l’ONCE. Per això d’inici, la Guàrdia Civil va creure que qui havia matat al propietari del bar ho podria haver fet per un mòbil de robatori però mai es va poder provar. A l’escenari del crim no es va trobar que s’hagués forçat la porta i, per tant, s’apunta que la persona que va entrar era algú amb qui confiava ja que era una persona que no es refiava de tota la gent. El van matar sorprenent-lo per l’esquena. El van estrangular amb la corretja d’una persiana.

Compartir l'article

stats