L’Àrea de Serveis Municipals de l’Ajuntament de Palafrugell ha finalitzat l’execució de la segona fase prevista al conveni entre el consistori i la comunitat musulmana del municipi, que recollia la construcció de 9 nínxols més en la parcel·la reservada dins del cementiri per a la pràctica d’enterraments musulmans. D’aquesta manera, ja són 18 la totalitat de nínxols destinats a enterraments musulmans que es troben situats en una part del recinte funerari gràcies a aquesta recent ampliació.

El conveni entre el consistori i la comunitat musulmana neix el 20 d’abril de 2020, quan en plena pandèmia de la covid-19 els desplaçaments internacionals estaven prohibits i es va signar un acord entre l’Ajuntament i la comunitat musulmana per garantir-los el dret a un enterrament digne segons la seva fe. Una vegada signat el conveni es va procedir a la construcció d’una primera fase de 9 nínxols que complien els preceptes dels ritus funeraris de la confessió islàmica.

La inversió realitzada en la construcció d’aquesta segona fase ha estat de 12.145,51 € i l’execució ja està finalitzada.