L’Espai del Peix apropa als més menuts les qualitats de la cuina marinera, amb l’activitat «Petits Xefs»

Les activitats d’estiu de l’Espai del Peix es complementen amb altres propostes lúdiques

L'activitat de "Petits Xefs" en la sessió que va obrir l'edició d'aquest estiu

L'activitat de "Petits Xefs" en la sessió que va obrir l'edició d'aquest estiu / DdG

DdG

L’Espai del Peix, situat a la llotja del port pesquer de Palamós, va iniciar ahir una nova temporada de l’activitat “Petits Xefs”, que durant les dues edicions anteriors, 2020 i 2021, es va anul·lar a causa de la pandèmia. Aquesta proposta és adreçada a infants de 8 a 14 anys i forma part de les activitats que s’incorporen durant l’estiu a la programació general d’aquest equipament.

Petits Xefs” esdevé una activitat lúdica i culinària que té lloc els dijous dels mesos de juliol i agost, de 10:30 a 13:30 h. A cada sessió la mainada participant pot conèixer de prop diverses espècies de peix desembarcades al port de Palamós, les seves qualitats gastronòmiques i els seus valors nutricionals.

L’objectiu: familiaritzar l’infant amb el peix

“Petits Xefs” esdevé una activitat dinàmica i divertida per familiaritzar els joves amb el peix, en l’elaboració de les receptes proposades per part dels mateixos infants i amb l’assessorament dels cuiners de l’Espai del Peix.

Aquesta aproximació tan directa i lúdica amb el peix i la seva gastronomia, és un destacat recurs pedagògic i nutricional per aquests infants per tal que es familiaritzin més amb el producte del peix i, d’aquesta manera, l'incorporin més fàcilment a la seva alimentació diària.

Els continguts del taller “Petits Xefs” varien a cada sessió, combinant el peix en receptes de pasta, verdura, amanides o entrants, alhora que receptes dolces, que cada participant ajudarà a elaborar i que després portarà a casa seva. 

Ampli programa d’activitats d’estiu

Les activitats d’estiu de l’Espai del Peix es complementen amb altres propostes com el show cooking de cuina marinera, que té lloc tots els divendres i dissabtes a les 20:00 h; o la visita guiada per conèixer la Gamba de Palamós, que en aquest cas té lloc tots els dimarts a les 18:00 h.

També les sessions culinàries dels productes pesquers palamosins, de la mà dels Masterpeix, que tenen lloc els dijous a les 20:00 h; el taller de cuina familiar que s’ha programat pel 6 d’agost, a les 11:00 h, i que comptarà amb la participació d’una biòloga, per explicar la importància de les espècies pesqueres des de totes els vessants; i finalment la visita guiada a la subhasta del peix blau que de la mà d’un pescador de teranyina, que es durà a terme el dia 3 d’agost, a les 8:00h.

L’Espai del Peix

L’Espai del Peix s’ubica al port de Palamós, concretament, al primer pis de l’edifici de la llotja, des d’on vol contribuir de manera global al coneixement del peix fresc de Palamós, esdevenint un centre d’interpretació del port i la pesca, una aula gastronòmica i un taller de degustació del peix.

Aquesta proposta és única i diferent, ja que es tracta d’un projecte participatiu, que complementa en un mateix àmbit l’oferta del mateix Museu de la Pesca, i en la qual el visitant viu l’experiència de tot el procés des de la captura del peix, la comercialització i manipulació, fins que arriba al plat, i amb la finalitat de fomentar una pesca, una cuina i un consum responsables.