La Policia Local de Palafrugell ha detingut dos joves per provocar dos incendis de vegetació a Palafrugell aquest diumenge i en plena onada de calor.

A un d'ells els va localitzar un encenedor, després de calar foc en un canyissar i una zona d'arbustos. La col·laboració ciutadana va ser clau per evitar que es propaguessin.

Els fets es remunten a diumenge poc després de les set del matí quan uns ciutadans van trucar a la comissaria del cos policial per alertar d’un incendi que s’havia produït a pocs metres de la benzinera que hi ha a l’autovia entre Palafrugell i Calella de Palafrugell.

Una patrulla es va desplaçar fins al lloc dels fets i van veure com cremaven diversos arbustos i van alertar els Bombers per evitar que el foc es propagués.

Vistos fugint

Mentre s'executaven aquestes tasques van observar com dos joves fugien del lloc amb bicicleta i; poc després rebien l'avís d’un altre incendi en uns canyissars propers al camí de ronda que va direcció Palafrugell. 

La Policia Local junt amb els Bombers van apagar el foc. Posteriorment, van localitzar els joves i durant la identificació i l'escorcoll d'un d'ells, li van trobar amagat un encenedor de color blaus. Finalment, ambdós van quedar detinguts com a presumptes autors d’un delicte d’incendi. 

Des de l'ajuntament de Palafrugell s'alerta que en aquests dies d'onada de calor, el municipi compta amb un clima marcadament mediterrani amb molta massa forestal. A l'estiu, la sequera eleva sovint el risc d'incendi forestal i per això cal tenir moltes precaucions. D’altra banda, també recomana que si algú detecta situació sospitosa o incívica que puguin fer referència al risc d’incendi, es contacti amb la Policia Local de Palafrugell (972 30 62 92) o al telèfon d'emergències 112.