L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha incorporat un nou aparcament de 180 places darrer l’estació d’autobusos. Segons va indicar ahir l’administració local, aquest equipament es nodreix amb energia solar i en el marc d’una segona fase permetrà ampliar la seva capacitat.

El cap d’obra de l’aparcament, Antonio Cubero, va explicar ahir que l’obra té dos grans avantatges; d’una banda, el fet que sigui reutilitzable permet aixecar-lo «en qualsevol solar», i de l’altra que compleix amb el model de desenvolupament sostenible cap al que han d’anar les ciutats.

Cubero també va explicar que només amb un tractament de pintura es pot allargar el temps de vida útil de l’aparcament, que és de 50 anys. «La pintura és el tractament que té l’acer. Si tu vols allargar la vida de la construcció només has de fer un tractament de pintura», va destacar. El cap d’obra també va ressaltar que, com que és desmuntable, permet incrementar el nombre de places, reduir-les o desplaçar-les en funció de les necessitats.

L’alcalde del municipi, Carles Motas, va explicar que l’Ajuntament contempla que el nou aparcament el gestioni -conjuntament amb la zona blava- una empresa que tingui en plantilla persones amb discapacitat. Mentre no es materialitza aquesta opció, l’aparcament serà gratuït.

El que s’ha acabat ara ha estat la primera de les dues fases que contempla el projecte. La segona -que se situarà a la carretera de Tossa- requereix una modificació del Pla General per tal de poder fixar la distància amb la carretera. El cost final de la instal·lació, un cop acabada, serà de 6,1 milions d’euros.