La Policia Local de Palafrugell ha detingut un jove per possessió de drogues i n'ha denunciat 18 més en un «botellón».

Els fets es remunten a dilluns a la nit quan la Policia Local va localitzar un «botellón» a la zona del Prat Xirlo de Calella de Palafrugell.

Durant la identificació dels participants, segons informa el cos local, van detectar un jove amb diverses substàncies estupefaents. El noi, de nacionalitat espanyola i 22 anys va acabar detingut per un presumpte delicte contra la salut pública. La resta d’assistents, 18 joves, van ser denunciats per infracció de l’ordenança municipal que prohibeix el consum d’alcohol a la via pública.

Durant el cap de setmana, els agents han dut a terme dues actuacions més que han acabat amb quatre detencions per diversos delictes.

La primera de les detencions és del dissabte a la tarda, quan al barri de La Sauleda es va produir una baralla entre dos grups de joves. La Policia Local hi va haver d'intervenir i posteriorment un dels joves es va personar a la comissaria per denunciar els fets.

Els agents van identificar els implicats i dos joves van acabar detinguts. Els arrestats són dos joves de nacionalitat marroquina, de 19 i 24 anys, que van acabar acusats de ser els presumptes autors d'un delicte de lesions.

En el segon cas, una actuació d’agents de paisà juntament amb la col·laboració ciutadana va permetre la detenció de dos homes que havien fet un robatori a una benzinera.

Els presumptes autors dels fets havien forçat les màquines de recaptació de monedes de la zona de neteja de vehicles i, posteriorment, van ser localitzats per la policia amb els diners robats i les eines utilitzades en el robatori. Els dos van acabar detinguts. Són dos homes de nacionalitat espanyola i de 51 i 43 anys que van quedar arrestats per un delicte de robatori amb força. Són dos multireincidents, uns antecedents centrats sobretot en delictes contra el patrimoni.

Tots els detinguts han passat a disposició del Jutjat de la Bisbal d’Empordà.