L’associació de veïns de la zona dels Griells, a l’Estartit, protesta per l’acumulació de brossa i la manca de neteja en diversos punts del barri. Ubicat en un dels punts més turístics de l’Estartit, el barri incrementa exponencialment el nombre de visitants durant els mesos d’estiu, quan els carrers es vesteixen de turistes i propietaris de segones residències que fan de l’Estartit el seu refugi.

Fa setmanes, però, que l’associació de veïns recrimina a l’Ajuntament que hi ha una manca de neteja en els punts de recollida d’escombraries.

Segons expliquen des de l’associació, la situació és que des de fa temps s’hi troben tota mena d’objectes: des de matalassos fins a sofàs abandonats al costat dels contenidors.

Tot plegat, sospiten, de veïns que aprofiten per fer endreça i, en comptes d’anar a la deixalleria, llencen els mobles i altres residus davant els punts de recollida d’escombraries en comptes de fer-ho en els llocs habilitats per l’Ajuntament.

Excrements de les hípiques

«Fins quan poden tenir els veïns i veïnes aquesta porqueria a la porta de casa? Què fa l’Ajuntament d’un municipi turístic sostenible? Cobrar impostos ho fa puntualment, i la feina?», protesten en un comunicat des de l’entitat veïnal. Una altra de les queixes que han posat sobre la taula és la manca de neteja d’excrements per part de les hípiques que utilitzen el passeig per la zona del baix Ter, entre la platera i la gola del Ter.

L’Associació de veïns de Els Griells es va constituir el 14 de novembre de 2015 i està formada per una quarantena de socis i sòcies fundadors.