L’Ajuntament de La Bisbal ha iniciat l’enderroc d’una part important de l’edifici situat al número 4 del carrer del Call de la Bisbal, que es va expropiar a finals del 2019. Els treballs, amb un pressupost de 129.477 euros, permetran tornar a posar en relleu l’antic carreró que unia el carrer Sant Jaume amb el carrer Santa Maria del Puig, i posteriorment s’urbanitzarà el pati d’illa i així es disposarà d’una nova plaça pública al nucli històric de la ciutat. L’edificació que es conservarà tindrà tres plantes d’uns 115 metres quadrats (m²) de superfície construïda, cadascuna amb façana al carrer del Call: la voluntat consistorial és destinar la planta baixa a equipament municipal i les dues plantes superiors a dos habitatges per a ús social.

Amb l’enderroc de 70 m² de l’edifici annex, es podrà completar. Cal tenir present, però, que es tracta un entramat urbà que ha estat molt edificat al llarg dels anys, i s’han edificat construccions noves sobre construccions velles. Ara, segons apunta el consistori, el criteri és no només datar i conservar, sinó fer aflorar aquest patrimoni i posar-lo a disposició dels veïns i visitants. Aquestes obres recuperaran per a la població uns racons històrics poc coneguts. Aquest carreró està tancat des dels anys trenta del segle passat i els treballs permetran que la ciutadania bisbalenca pugui redescobrir-lo.

Aquest estiu l’Ajuntament ha dut a terme una campanya per determinar el potencial arqueològic de l’indret, amb l’expectativa de trobar-hi restes medievals d’interès. Cal no oblidar que l’espai afectat se situa dins el nucli històric i, particularment, molt a prop del carrer del Call.