Un home de 21 anys ha estat detingut com a presumpte autor d'una estafa comesa en la reparació d'una de les nombroses teulades afectades per la històrica calamarsada del passat 30 d'agost, que va causar la mort d'una nena i nombrosos danys a la Bisbal d'Empordà i alguns municipis propers.

Segons informen els Mossos d'Esquadra en un comunicat, la denúncia la va presentar el passat 16 de setembre un veí que havia contactat amb una empresa especialitzada en la reparació de teulades, que s'anunciava amb tríptics de propaganda.

Aquesta companyia va presentar un pressupost verbal que ascendia a 3.800 euros, encara que el detingut va reclamar-ne mil més en acabar els treballs amb l'excusa que les labors havien estat més complicades del previst.

El denunciant va comprovar que s'havia facturat material no utilitzat i que els operaris tampoc havien impermeabilitzat ni fixat les teules, sinó que les havien sobreposat sobre les afectades.

Els Mossos d'Esquadra van localitzar i van detenir dimecres passat un dels autors de l'estafa i van comprovar que, a més, la factura presentada per l'empresa era falsa.

La investigació es manté oberta i no es descarta que apareguin més víctimes ni que es practiquin nous arrests.

El detingut, al qual no li consten antecedents, va declarar davant la policia, va quedar en llibertat amb càrrecs i serà citat pel jutge instructor de la causa.