Diari de Girona comença demà un nou projecte amb l’objectiu d’acostar-nos encara més als ciutadans, en aquest cas del Baix Empordà. Dissabte 1 d’octubre iniciarà el seu recorregut una nova edició comarcal del Diari, que tindrà periodicitat mensual en l’edició de paper i actualització constant a diaridegirona.cat, on ja es publiquen les notícies de l’àrea geogràfica, però que a partir d’ara s’incrementaran amb tots els continguts de la nova publicació.

«El Baix Empordà» pararà una especial atenció a grans reportatges i entrevistes, sense oblidar aquelles informacions locals dels municipis de la comarca dels àmbits social, cultural, polític o esportiu. A l’espai, tan digital com en paper, es donarà veu a opinadors del territori amb els seus particulars punts de vista. Martí Saballs, periodista bisbalenc de llarg recorregut i director d’informació econòmica de Prensa Ibérica, grup al qual pertany Diari de Girona, serà el primer a estrenar la secció d’Opinió. A partir del segon número s’hi afegirà Francesc Sánchez Carcassés, conegut comunicador de Palamós, organitzador d’esdeveniments i director artístic de la cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell.

La primera edició s’obrirà amb un ampli reportatge sobre tres famílies ucraïneses refugiades en un hotel de l’Estartit a través del programa de la Creu Roja, que expliquen sota quines circumstàncies van haver de marxar del seu país a causa de la invasió russa, com van arribar al Baix Empordà i quines perspectives de futur tenen. El reportatge està signat per Eileen Sainz de Inchaustegui Arbaiza i Oriol Leza Vidal.

Imatge de la secció al web de Diari de Girona

La periodista que cobreix habitualment l’actualitat de la comarca per Diari de Girona, Clara Julià, ha fet una llarga i pausada entrevista amb l’escriptora Rosa Regàs, que des de fa anys viu a Llofriu i Ramon Ribas s’endinsa en la història del club de futbol degà a Catalunya, el Palamós FC, que aviat complirà 125 anys.

Aquests són alguns dels continguts que es trobaran al primer número d’«El Baix Empordà» que comença demà el seu recorregut i que s’ha pogut fer gràcies a la implicació de redactors, col·laboradors i l’equip comercial de Diari de Girona.