El Centre Obert de Palamós, un recurs públic que atén a més d’una vintena de menors d’edat en risc socioeducatiu i els dóna una atenció complementària durant unes hores al dia, continua tancat. L’Ajuntament té subrogats els serveis socials al Consell Comarcal del Baix Empordà, que està immers en un procés d’estabilització de llocs de treball que va començar al mes de juny i encara no s’ha resolt. La regidora d’Acció Social i Ciutadania de l’Ajuntament de Palamós, Chaymae Mechaal, ja va exposar a finals d’octubre que la plantilla de treballadors, que hauria d’estar formada per una dotzena de persones, s’ha quedat treballant amb la meitat del personal i la manca d’una borsa d’emergència ha deixat el servei inhabilitat.

Mechaal ja va subratllar en el seu dia la importància d’aquest servei per la vulnerabilitat dels seus usuaris. A finals d’octubre el Consell Comarcal va assegurar que s’incorporarien 4 persones als Serveis Socials abans del 8 de novembre, però la regidora de l’Ajuntament assegura que el Centre Obert roman tancat perquè només s’han incorporat dues persones, però en cap cas s’ha cobert la plaça d’educador social: «Seguim esperant l’educador del Centre Obert, l’auxiliar administrativa i dues treballadores socials. És a dir, encara hi ha quatre places vacants», exposa la regidora.

Cal recordar que el conveni entre el Consell Comarcal i l’administració dota Palamós i Vall-llobrega amb 470.000 euros, als quals cal afegir-ne 50.000 per al Centre Obert.