L'ajuntament de Parlavà ha tancat un acord amb el Bisbat de Girona per adquirir l'antiga rectoria del municipi. L'operació rondarà els 347.000 euros, que l'ajuntament pagarà en cinc anys. "Era una oportunitat que no podíem deixar escapar. Una inversió que fem pensant en les generacions futures", explica l'alcalde, Joaquim Sabrià. El Bisbat va tenir llogada la rectoria a un particular durant anys i recentment la va posar al mercat. "Ja havien acordat la venda, però l'ajuntament va exercir el dret de tempteig i retracte", va explicar l'alcalde.

L'immoble compta amb tres plantes, un mirador i un pati interior. "Idees en tenim moltes, però hi ha temps per decidir que s'hi podrà fer", va dir Sabrià. L'operació es va explicar en el marc d'una jornada en la qual es va inaugurar la Plaça de l'1 d'octubre -nova denominació de l'antiga Plaça de la Constitució- on hi ha un dels accessos a la rectoria. Així mateix, en l'acte també es van inaugurar les obres realitzades als carrers Ample i Arrabal, que han suposat una inversió de més de 400.000 euros. "És una feina de molts anys, en la qual hem anat sumant aportacions pròpies i subvencions de diferents administracions. Més enllà de la millora estètica, el més important és allò que no es veu, que és la millora dels serveis que hi ha a sota".

L'alcalde , acompanyat de regidors, del president de la Diputació, la delegada de la Generalitat i el conseller d'Universitats al mirador de l'antiga rectoria

La jornada, que es va completar amb desena edició de la Festa de la Gent Gran, va comptar amb l'assistència de la delegada de la Generalitat a Girona, Laia Cañigueral; el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; i del conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal

Reclamació de l'escola rural i de millores a la carretera

En el seu discurs davant dels veïns i de les autoritats, l'alcalde Joaquim Sabrià va reivindicar la voluntat que Parlavà sigui un poble amb vida durant tot l'any. "Ser de poble és una manera de ser i de fer, però ens calen eines". En aquest sentit, va reclamar que, més enllà de la llar d'infants, Educació reobri l'escola rural. També va insistir en la necessitat de tirar endavant les obres de millora de la carretera que enllaça La Pera amb Torroella, i que travessa el municipi. 

Celebració de la Festa de la Gent Gran a la Sala Polivalent de Parlavà DdG