Instal·len un rellotge de sol als jardins del castell de Calonge com a protesta

L’Associació Kamerino de l’Enginy s’uneix als veïns del municipi, que tenen com a objectiu arreglar el rellotge i les campanes de l’església de Sant Martí

Acte de protesta teatralitzada, ahir, als jardins del castell de Calonge | RUBÉN LOZANO

Acte de protesta teatralitzada, ahir, als jardins del castell de Calonge | RUBÉN LOZANO / ddg. palafrugell

DdG

Veïns i veïnes de Calonge, amb la col·laboració de l’Associació Kamerino de l’Enginy, van realitzar ahir, diumenge 22 de gener, dia de Sant Vicenç, el primer acte de protesta teatralitzat «contra la passivitat i el silenci de l’administració i el Bisbat de Girona, que no volen arreglar el rellotge i les campanes de l’església de Sant Martí», segons la seva denúncia. L'esdeveniment es va realitzar en el marc de la campanya "Calonge: quina hora és?".

A les 12 del migdia es va muntar una gran instal·lació efímera representant un rellotge de sol als jardins del castell. L’objectiu, segons explica Xavier Palet Sabater, portaveu de l’Associació Kamerino de l’Enginy, era «fer una acció de protesta ocupant l’espai públic», i «manifestar-se de la manera en que l’associació ha trobat més pertinent», ha afegit.

El mateix Palet assegura que han passat molts mesos des que es va demanar que es reparés el rellotge, però que tot i que semblava que la situació s’anava a arreglar a principis de desembre, «això no ha passat». «Fins i tot s’ha fet una recollida de firmes, n’hi ha més de mil», ha recalcat.

Per aquest motiu l’associació ha volgut unir-se a la causa i actuar davant el silenci amb el que, asseguren, s’han trobat els veïns i veïnes de Calonge, que «s’han vist ignorats». «L’administració i el Bisbat de Girona semblen no posar-se d’acord, ningú vol ocupar-se d’aquesta problemàtica», diu Palet.

D’altra banda, Palet explica que la resposta per part de la gent del poble ha estat molt càlida, ja que «és un tema del qual es parla». «Al ser una representació efímera i que només es pot fer en moments claus del dia, l’assistència no ha estat molt gran, però a mesura que s'anava desenvolupant l’acte ha començat a aparèixer més gent».

Subscriu-te per seguir llegint