Desmantellen una casa que funcionava de bordell a Palamós i alliberen dues dones

Les dones vivien en condicions insalubres i es trobaven en situació de necessitat i vulnerabilitat

L'habitació d'una de les cases on s'exercia la prostitució.

L'habitació d'una de les cases on s'exercia la prostitució. / Policia Nacional

E.B.

Una operació policial ha acabat amb l'alliberament de 16 dones de nacionalitat xinesa a qui obligaven a prostituir-se en cases que funcionaven com a bordells.

La Policia Nacional ha desmantellat nou cases que feien prostíbuls. Una d'elles és a Palamós i la resta pertanyen a quatre poblacions més de l'Estat (Sabadell, Premià de Mar, Alacant i Inca). En tots els casos investigats, les dones estaven obligades a dedicar-se a la prostitució i les obligaven. Patien un abús de superioritat i es trobaven en una situació de necessitat i vulnerabilitat.

A Palamós, la policia tenia previst actuar en dues cases però el dia dels fets en una no hi van localitzar ningú. En canvi, a la que sí van aconseguir accedir hi havia dues dones, de 53 i 59 anys. Una d’elles que era treballadora i l’altra, actuava com a encarregada de la casa. En aquesta vivenda a més del negoci, també funcionava com a habitatge. Ambdues van ser alliberades per la Policia Nacional. 

Aquesta operació ha culminat amb set detencions a Barcelona i Sabadell. Les persones arrestades són de nacionalitat xinesa i els acusen de ser presumptament responsables d'un delicte de pertinença a organització criminal, prostitució coactiva i delicte contra el dret dels ciutadans estrangers.

Una de les habitacions d'una de les case que fucionava com a bordell

Una de les habitacions d'una de les case que fucionava com a bordell / Policia Nacional

La Brigada Local de Policia Nacional de Sabadell és la va començar la instrucció del cas després de comprovar que en una web de contingut sexual on s'anunciaven també hi havia anunciades «cases prostíbul» a més localitats. 

Per aquest motiu, es va coordinar amb altres Unitats Policials d'Estrangeria per dur a terme nou inspeccions a cases /prostíbuls amb altres unitats policials d'estrangeria a Palamós, Inca (Mallorca), Premià de Mar (Barcelona) i Alacant.

En males condicions

La investigació va començar el gener de l’any passat després que la Policia constatés l’existència de pisos a Sabadell. Els agents sospitaven que s'hi exercia el contacte i la prostitució a ciutadanes de nacionalitat xinesa. Els agents van poder comprovar que les víctimes eren obligades a exercir la prostitució en habitacions que tenien ventilació i insalubritat. A més, aquest espai era el lloc on dormien i vivien.

El dispositiu policial va afectar Palamós i quatre poblacions més. Aquesta va permetre alliberar 16 dones de nacionalitat xinesa. Nou d'elles es trobaven en situació irregular a Espanya exercint la prostitució. A aquestes dones, la Policia Nacional els va oferir assistència i l'ajuda de serveis socials de les comunitats autònomes on residien. Les dues dones que es van localitzar a Palamós es trobaven precisament en aquesta situació d’irregularitat.