Palamós organitza dues sessions per explicar la reforma del passeig

Es duran a terme dijous 23 de març i dissabte 25 de març i requereixen inscripció prèvia

Pla general del passeig de Palamós.

Pla general del passeig de Palamós. / Ajuntament de Palamós

DdG

L’Àrea de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Palamós durà a terme dues sessions obertes a la ciutadania, de retorn del procés participatiu que durant l’any 2022 ha treballat la reforma integral del passeig del Mar per explicar com haurà de ser, en un futur, aquest espai tan emblemàtic del municipi. Les jornades de retorn tancaran aquest procés i tindran lloc en dos dies, facilitant a la ciutadania poder conèixer i valorar els resultats, i fer-ho directament amb els tècnics que han treballat en el projecte. Amb aquest objectiu s’han organitzat dues sessions: una dijous 23 de març, a les 19 h, a l’espai municipal polivalent de les Galeries Carme; i l'altra dissabte 25 de març, a les 10 h, en aquest cas directament als Jardins 1 d’Octubre, del mateix passeig del Mar. Per a poder assistir a qualsevol de les dues sessions programades, caldrà que les persones interessades facin la seva inscripció prèvia, enviant un correu electrònic a: participacio.ciutadana@palamos.cat, o bé un whatsapp al 696 176 424, indicant el nom, i també, a quina de les dues jornades es vol assistir.

Procés participatiu

El procés participatiu de la reforma integral del passeig del Mar, ha comptat amb la participació de més de 800 persones que, d’una manera o altra, han fet aportacions mitjançant un qüestionari, fent una proposta telemàtica a la plataforma Decidim, o bé assistint a una de les trobades presencials organitzades durant el darrer any. Els set reptes que es varen presentar inicialment, han suposat l’obtenció d’un total de 20 propostes, que en els darrers mesos han treballat els Serveis tècnics municipals, i que ara es podran visualitzar en aquestes sessions de retorn que mostraran un primer dibuix de la proposta del nou passeig.

Palamós va obrir a principis de 2022 aquest procés participatiu, sobre la mobilitat i la remodelació del passeig del Mar, donant resposta d’aquesta manera a una reivindicació històrica del poble i treballant d’acord amb els objectius de l’Agenda 2030, que permeti convertir el municipi en una destinació turística sostenible. La finalitat d’aquest procés participatiu, segons indica l'Ajuntament en un comunicat, ha estat la de poder recollir el parer del màxim nombre de ciutadans del municipi, per afrontar la reforma d’aquesta infraestructura tan representativa de Palamós, i possibilitant elaborar un projecte d’acord amb el criteri majoritari.

Amb aquest interès es va fer arribar una enquesta a tots els habitatges de Palamós, mitjançant la qual els veïns i veïnes del municipi varen poder traslladar les seves consideracions en referència a l’ús, activitats i propostes de reforma d’aquest equipament. Aquest qüestionari també es va poder respondre telemàticament. Posteriorment, es varen organitzar els anomenats “Tallers participatius”, amb l’objectiu de presentar les conclusions de la primera fase del procés, exposant els principals reptes que es desprenien i les conclusions tècniques que se’n derivaven. Aquests tallers es van adreçar tant a la ciutadania com als tècnics municipals, i van permetre aprofundir en el debat i la recollida de noves propostes sobre: l’accessibilitat al passeig, els usos que cal donar a aquest espai i l’estructura que haurà de tenir. Les conclusions i les propostes finals es varen fer arribar a l’equip redactor del projecte, que en els darrers mesos ha treballat el document en un àmbit estrictament tècnic, compilant tota la informació recollida i concretant els resultats, que aquesta setmana es presentaran a la ciutadania en les dues sessions de retorn.