Acaben les obres de l'aparcament de la plaça d'Europa de Platja d'Aro

Les obres han durat un any i han costat dos milions, que ha assumit la concessionària Saba

Inauguració del nou equipament de Platja d'Aro.

Inauguració del nou equipament de Platja d'Aro. / Aj. de Platja d'Aro

Redacció

L’empresa Saba, concessionària de l’aparcament de la Plaça d’Europa de Platja d’Aro, a l’entorn del Palau d’Esports i Congressos i l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró han presentat la remodelació de l’equipament que havien acordat ara fa un any. La gestora hi ha invertit gairebé 2 milions d’euros per convertir la instal·lació, amb innovacions tecnològiques i la remodelació general d’un espai de 35.000 m2 i 1.050 places (750 en superfície i 300 en soterrani). Una acció que es reequilibra amb una ampliació la concessió en 15 anys, de 2031 fins al 2046. L’acord també inclou un increment de 21 cèntim/hora per a la tarifa d’estiu (de l’1 de juny al 30 de setembre), però es mantenen els avantatges vigents per a residents i visitants ocasionals: 24 hores d’aparcament gratuït per als primers i els 30 primers minuts lliures per a tothom.

L’acció s’emmarca en el context d’un projecte més ampli de millora del tot l’entorn de l’aparcament, com preveu el Pla de Comerç, i que també s’està executant en paral·lel amb les obres de reforma l’Av. Doctor Fleming per convertir-la en un espai prioritari per passejar-hi o fer-hi estades a les terrasses dels establiments de restauració, que connecti de manera natural l’aparcament amb la zona comercial del nucli urbà de Platja d’Aro, que s’inicia a les galeries. Les obres a la Plaça d’Europa s’han desenvolupat per fases o per zones i per tant sempre s’ha mantingut la possibilitat d’aparcar-hi. D’aquesta manera s’ha minimitzant l’impacte sobre els usuaris i alhora s’ha respectat al màxim la seva usabilitat en dates assenyales com Setmana Santa, estiu o Nadal.

Accessos

 Un primer gruix d’accions van ser la redefinició i la millora dels accessos i sortides per a un major flux en temporada alta: s’han anul·lat les entrades i sortides de l’Av. Doctor Fleming -només es manté una sortida al sud de l’aparcament per als vehicles procedents de la planta subterrània-; alhora que s’ha potenciat l’entrada i sortida per l’Av. Juli Garreta, i es mantenen les entrades i sortida per Av. de Castell d’Aro. En totes s’hi ha instal·lat un nou sistema de control amb reconeixement de matrícules dels vehicles (QR, App, Productes i VIA T).

Senyalització

El segon grup d’intervencions han estat les obres exteriors: reforç de la senyalització i millora de la il·luminació amb tecnologia LED; reparació i pavimentació de tot de l’aparcament en superfície i reposició de la totes les jardineres (canvi dels antics elements de formigó per nous d’acer) i un nou col·lector d’aigües pluvials per evitar acumulacions d’aigua en dies de pluja. També s’ha reordenat la circulació interior amb pintura horitzontal, i s’ha millora l’accés i mobilitat dels vianants i s’han localitzat millor i prioritzat les places per a persones amb mobilitat reduïda (PMR).

Bicicletes

 També s’ha creat una àrea d’aparcament per a 20 bicicletes (a la zona subterrània amb tancament perquè sigui més segura), 10 places per a la càrrega de vehicles elèctrics -la zona més àmplia del municipi per aquest objectiu- (8 en superfície i 2 al soterrani); i la instal·lació estarà preparada per ampliar amb facilitat el nombre de places a futur (carregadors semi ràpids amb potències entre 7,4 i 22 kWh, que cobreixen les necessitats i requeriments dels nous models de vehicles elèctrics). Alhora, els abonats poden contractar el ParkElectric amb un carregador exclusiu i 160 KWh al mes.

Inauguració del nou equipament de Platja d'Aro.

Inauguració del nou equipament de Platja d'Aro. / Aj. Platja d'Aro

Eficiència energètica

 Darrerament en relació a l’eficiència energètica, tot l’enllumenat exterior ha estat substituït per tecnologia LED; i s’han instal·lat 240 m2 de plaques fotovoltaiques a la marquesina de vianants exterior amb transformadors i acumuladors d’energia elèctrica, per al consum dels carregadors de vehicles elèctrics i amb l’excedent alimentar diversos sistemes operatius pel propi aparcament.

Presentacio de lesobres de millora de l'aparcament de la plaça d'Europa.

Presentacio de les obres de millora de l'aparcament de la plaça d'Europa. / Aj. de Platja d'Aro