La setena Oncoswim suma 74.000 euros en donatius pel càncer de mama

El 70% de la recaptació es destinarà a la investigació sobre el subtipus de càncer de mama triple negatiu

Redacció

La setena edició de l’Oncoswim, la travessia solidària de natació en aigües obertes organitzada per Radikal Swim i la Fundació Oncolliga Girona, ha aconseguit recaptar més de 70.000 euros, als quals se sumen els donatius dels participants a la Milla Solidària. En total, aquesta edició ha sumat un total de 74.090 euros, una xifra una mica inferior a l’any passat, si bé també hi ha hagut menys equips inscrits. D’aquests, el 70% (51.863 euros) es destinaran a la investigació sobre el càncer de mama triple negatiu desenvolupada pel Grup de Recerca en Noves Dianes Terapèutiques (TargetsLab) de la Facultat de Medicina de la Universitat de Girona, en estreta col·laboració amb l’Institut Català d’Oncologia (ICO) i l’Hospital Dr. Josep Trueta. L’altre 30% (22.227 euros) serviran per ajudar a sostenir els serveis d’ajuda i suport als malalts de càncer i familiars que porta a terme l’Oncolliga

Un centenar de nedadors i nedadores repartits en 24 equips (l’any passat van ser 35) s’han sumat enguany a aquest exigent repte esportiu, que consisteix a nedar 30 km en aigües obertes, de l’Estartit a Calella de Palafrugell, passant per les Illes Medes i les Illes Formigues. A més, 160 persones s’han sumat a la versió més popular d’aquesta iniciativa, la Milla Solidària, nedant des de la platja de Llafranc fins a la de Port Bo (1,6 km).

Els equips han sortit de l’Estartit de manera esgraonada des de les 07.00h. fins a les 7.30 h. del matí, en intervals de 5 minuts, i els primers han anat arribant a la platja d’en Calau, a Calella de Palafrugell, a partir de les tres de la tarda. El vent en contra i la corrent del mar, però, han jugat una mala jugada a una part dels equips, que estaven avançant molt lentament, motiu pel qual se’ls ha donat opció de reduir la distància per poder arribar dins de l’hora límit marcada per l’organització.

Entrega de medalles emotiva

L’Oncoswim ha estat enguany especialment emotiu, sobretot a l’arribada, on els participants han rebut la medalla de mà de pacients de càncer de mama triple negatiu que són membres de l’Associació Las Triples. També han participat en l’entrega de medalles membres de l’equip d’investigació finançat amb els donatius d’Oncoswim, com per exemple la doctora en bioquímica Teresa Puig i l’oncòloga Ariadna Roqué

El càncer de mama triple negatiu és un subtipus de càncer molt agressiu que afecta sobretot dones joves i que representa el 20% de tots els càncers de mama diagnosticats.