Els Mossos d'Esquadra investiguen un home per la mort violenta de la seva parella a Palamós. Els fets van tenir lloc el 3 de setembre, quan segons el comunicat policial, els agents van ser requerits al domicili alertant que hi havia una dona morta. En arribar al lloc van confirmar els fets. La víctima tenia 71 anys. Les gestions d'investigació practicades han confirmat que es tracta d'una mort violenta. La Divisió d’Investigació Criminal de Girona s’ha fet càrrec del cas.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha informat que el jutjat d'instrucció 2 de la Bisbal d'Empordà s'ha fet càrrec de la causa fins que es completin les diligències per decidir si s'ha d'inhibir al jutjat de violència sobre la dona. El jutjat disposa, en aquest moment, de l'informe preliminar d'autòpsia, quedant pendents les proves complementàries que confirmin l'origen de les lesions que van provocar la mort de la dona. D'altra banda, el TSJC ha informat que la malaltia mental que pateix l'investigat la fa "incompatible" amb la pràctica de declaració judicial. 

Rebuig institucional

L’Ajuntament de Palamós ha condemnat els fets en un comunicat on ha expressat «el rebuig a la violència de gènere i a favor del respecte, la convivència, la tolerància i la defensa del dret de les dones». A més, ha convocat pel pròxim 12 de setembre a les 19 hores una concentració on es farà un minut de silenci. Per la seva banda, el Departament d’Igualtat i Feminismes també ha expressat el seu condol. Si es confirma com a cas de violència masclista, serà l’onzena víctima d’aquest any a Catalunya. 

Des del moment en què van començar-se a recollir dades oficials l'any 2012, s'han registrat 124 casos. El nombre d'infants que han quedat orfes per aquesta causa és de set aquest 2023 i de 91 en la darrera dècada. L'executiu considera una "qüestió de país" erradicar les violències masclistes i fa una crida a "sumar esforços des de tots els àmbits de la societat" per aconseguir-ho.