Som-hi per Palamós i Sant Joan, el principal grup de l’oposició a l’Ajuntament de Palamós, així com Junts, demanen explicacions públiques a l’alcalde, Lluís Puig (ERC), sobre l’afer del vehicle camuflat de la Policia Local que va ser denunciat per excés de velocitat, ara fa dos anys. El sindicat CSIF va publicar fa uns dies que un tràmit judicial permet identificar les dues persones que ocupaven el cotxe aquell dia. Per això les dues formacions demanen explicacions de què va passar realment, i que s’assumeixin responsabilitats polítiques i tècniques.

Cal recordar que un dels delegats sindicals de la policia, que va ser expedientat per l’Ajuntament per dir que no s’havia fet tot el possible per saber qui portava el vehicle, va recórrer judicialment i va demanar el tràmit probatori d’eliminar el pixelat de la fotografia feta pel Servei Català de Trànsit. Aquest tràmit ja s’hauria realitzat, amb l’autorització judicial, i el resultat de la prova es posa ara a disposició de les parts. Des de l’Ajuntament de Palamós asseguren que no han vist el document, que tot just fa uns dies que la Corporació s’ha personat a la causa, malgrat que la vista està convocada pel 20 de març del 2024, i que hi haurà un pronunciament quan el resultat d’aquest tràmit probatori sigui comunicat oficialment.

Segons CSIF, la fotografia permet comprovar clarament la identitat del conductor i de la persona que l’acompanyava. Cal recordar que l’Ajuntament de Palamós va obrir un expedient informatiu que es va tancar argumentant la impossibilitat d’haver esbrinat qui conduïa el vehicle en el moment de ser denunciat per un radar mòbil dels Mossos d’Esquadra, al terme municipal de Castell-Platja d’Aro. No fer aquesta identificació li va costar al municipi triplicar l’import de la multa, fins arribar als 900 euros. D’altra banda, Som-hi per Palamós i Sant Joan afirma que si no es donen explicacions convincents per part del govern municipal, demanarà que es faci un Ple extraordinari monogràfic sobre aquesta qüestió.

Fets ocorreguts fa dos anys

El cas es va originar l’any 2021, quan els ocupants d’un cotxe camuflat de la Policia Local de Palamós van ser enxampats i denunciat per excés de velocitat. Aleshores l’Ajuntament va assegurar per activa i per passiva que era impossible identificar als ocupants del vehicle.