Cop a una banda dedicada al tràfic de drogues a Platja d'Aro. La Guàrdia Civil i la Policia Local han detingut sis persones en el marc d'una operació conjunta i han intervingut més de 13 quilos de cocaïna i 18.000 euros.

Als arrestats, cinc de nacionalitat marroquina i un de colombiana, estan acusats de ser els presumptes autors de diversos delites: un de tràfic de drogues, un de pertinença a grup criminal i de blanqueig de capitals. Aquests van passar a disposició del jutjat de primera Instància i instrucció número 1 de Sant Feliu de Guíxols i el jutge va dictar l'ingrés a presó provisional de cinc d'ells. Els agents mantenen la investigació oberta i no descarten més detencions.

La Guàrdia Civil ha desarticulat l'organització criminal amb la Policia Local de Castell Platja d'Aro i ho va fer durant una operació realitzada el 30 d'agost i en la qual van participar més de 100 efectius de la Benemèrita i agents locals. Aquesta banda estava dedicada a traficar amb drogues a la població de la Costa Brava tal com van acreditar les investigacions i l'activitat operativa per part del personal de l'Equip de Delinqüència Organitzada i Antidroga (EDOA) de la Policia Judicial de la Comandància de la Guàrdia Civil de Girona. Arran de les seves sospites i de la confirmació del tràfic de drogues, la Guàrdia Civil va sol·licitar l'entrada i registre a sis immobles situats a Platja d'Aro i Llagostera per tal de corroborar els indicis obtinguts durant el desenvolupament de la investigació.

La droga intervinguda a la banda de traficants de Platja d'Aro Guàrdia Civil

El resultat d'aquesta intervenció entre ambdós cossos policials va ser el del comís de 13,217 quilos de cocaïna, 279 grams d'haixix i 18.617 euros en efectiu. També van intervenir documentació econòmica que avaluarà ara la policia i també material divers per manipular la droga com ara balances i instruments per al pesatge de la droga.

En aquest dispositiu a banda de la Policia Local de Platja d'Aro i també hi van participar més unitats territorials de la Guàrdia Civil de la Comandància de Girona.

Els agents mantenen la investigació oberta i no descarten més detinguts dins de la mateixa operació.