Des d’ahir i coincidint amb el Dia Mundial Sense Cotxes, els professionals de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Palafrugell poden desplaçar-se amb bicicleta elèctrica durant les seves visites.

L’objectiu de la iniciativa és optimitzar la mobilitat del personal de l’ABS pel poble i els seus voltants i guanyar temps en desplaçaments i estacionaments durant les visites d’atenció domiciliària. Tot i que ja existien altres iniciatives d’atenció domiciliària en bicicleta, des dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE) afirmen que suposa una iniciativa pionera a nivell català en bicicleta elèctrica. Fins ara l’atenció domiciliària s’havia de fer amb vehicle propi.

El projecte neix arran de l’edició passada de la Setmana Europea de la Mobilitat, quan es va plantejar una prova pilot a l’ABS de Palamós el mes de novembre passat i posteriorment, aquesta primavera, una nova prova a l’ABS de Palafrugell. En total i durant 14 dies, es van pedalar més de 100 quilòmetres de manera elèctrica amb uns 25 desplaçaments, i es calcula que es van evitar 18kg de CO2 a l’atmosfera.