Diari de Girona

Diari de Girona

L’oposició en bloc demana la dimissió de l’alcalde de Palamós per l'afer de la multa de trànsit

Som-hi, Junts, CUP i Vox han reiterat la petició de sortida de Lluís Puig (ERC) assegurant que «ha d’assumir responsabilitats»

Imatge d'arxiu d'una sessió de ple a Palamós. DdG

L’oposició en bloc de l’Ajuntament de Palamós, formada per Som-hi, Junts, CUP i Vox, va demanar ahir al matí la dimissió de l’alcalde Lluís Puig (ERC), en una Junta de Portaveus celebrada a l’Ajuntament. Tots ells demanen que «l’alcalde actuï en conseqüència» després que la setmana passada el batlle reconegués en una roda de premsa convocada d’urgència que el vehicle policial que va ser sancionat per Trànsit estava ocupat per ell i per l’exregidor Alfons Bartolomé, aquest últim era qui conduïa. Lluís Puig va comparèixer avui davant la Junta de Portaveus municipal per reiterar les explicacions que ja va donar públicament el divendres passat. Puig va assegurar que no pensa dimitir i que si s’ha de derivar alguna responsabilitat, haurà de ser el jutge qui la determini.

La portaveu del principal grup de l’oposició municipal, Teresa Ferrés, de Som-hi per Palamós i Sant Joan, va subratllar que cal «dirimir responsabilitats»: «L’alcalde ens ha deixat molt clar que no es planteja la dimissió. Nosaltres hem portat el codi de bona conducta dels càrrecs que l’Ajuntament va aprovar el mes de març i volem que se l’apliqui. Ha dit que prenia bona nota i s’ha acabat».

Després de la trobada els grups de l’oposició han sortit determinats a plantejar un ple extraordinari per tractar aquests fets: «Creiem que això ha d’anar més enllà. La moció de censura és una possibilitat que s’ha de valorar, però cal veure quines opcions hi ha sobre la taula».

El portaveu de Junts, Raimon Trujillo va afegir en declaracions a Ràdio Palamós que la permanència de Lluís Puig a l’alcaldia pot portar al bloqueig polític de l’Ajuntament. L’actual govern municipal que formen ERC i PSC està en minoria, i Junts ja avança que no els donarà suport en cap votació mentre Puig sigui alcalde. «Pensem que la institució ha de quedar impune especialment amb aquesta pèrdua de credibilitat i per responsabilitat i en compliment de l’acord antifrau que tenim a l’Ajuntament, pensem que ha de dimitir. No hi ha una altra opció. Pensem que si s’estima a la institució l’única opció que li queda és dimitir».

«El rumor fa temps que se sabia i ara s’ha confirmat. Les explicacions podrien haver arribat abans. Això ens demostra que l’actitud de l’alcalde és anar allargant-ho tot per no afrontar-ho quan en realitat ja no en pot fugir. Tot plegat fa pensar que menteix i pensem que el més lògic és que dimiteixi», va exposar el portaveu de la CUP, Alexan Weltz.

Per la seva banda, la regidora de VOX, Cristina Ruz, ja va reclamar la dimissió de Lluís Puig en el Ple del dimarts passat. «No ens ha donat cap explicació concreta. Crec que el poble necessita saber 100% la veritat i per què ha amagat això durant tant de temps. El que hauria de fer és donar la cara i fer-se’n càrrec de tots els costos que està generant aquest procés i demanar disculpes als agents expedientats». 

Cal recordar que la investigació municipal no va poder esbrinar la identitat del conductor, fet que va provocar que l’import de la multa es multipliqués fins als 900 euros. Les crítiques dels representants del sindicat CSIF a la Policia Local de Palamós, que qüestionaven que s’hagués volgut arribar al fons de la investigació, van motivar expedients disciplinaris que, en el cas d’un dels delegats, li ha suposat una suspensió de sou i feina de 6 mesos.

Compartir l'article

stats